Hadde ikke dette tilbudet da jeg vokste opp

Hovudbilde_red-1024x576

TALENT: Tommy Urhaug instruerer bordtennisentusiasten Trond Stian (8). FOTO: Randi Himle

SLETTEBAKKEN: På paralympisk idrettsdag kunne deltakerne måle krefter med OL-vinner Tommy Urhaug.

Av Jon Vaag Eikeland og Randi Himle

Kjelkehockey, laserskyting og el-innebandy var blant aktivitetene under dagens paralympiske idrettsdag på Slettebakken.

Mestermøtet

Gjevest var det likevel å få spille bordtennis mot en ekte OL- og VM-vinner, radværingen Tommy Urhaug.

– Det var kjekt å få spille med han. Jeg visste ikke at han skulle komme før treneren min sa det, sa tolv år gamle Pernille Martine Sveen, som selv er en aktiv bordtennisspiller.

Vinneren fra Paralympics i London 2012 var glad for å kunne bidra til å aktivisere både unge og gamle.

– ­Dette er et glimrende tilbud der deltagerne får et innblikk i hvilke idretter som passer deres funksjonshemming. Vi hadde ikke denne typen arrangementer da jeg vokste opp, fortalte Urhaug.

Turné

Som en del av miniturnéen «Grenseløse idrettsdager» har han besøkt både Trondheim og Bergen for å lære funksjonshemmede bedre bordtennisteknikk.

– Mange har jo noe erfaring med bordtennis fra skolen, men mangler litt på teknikken og kunnskap om hvordan de skal holde racketen. Det hjelper vi til med her, sa Urhaug.

Samtidig håpet han å kunne rekruttere noen nye bordtennisentusiaster.

– Nivået er ganske likt i Trondheim og Bergen, men det er yngre deltagere her. Det gjelder å få de inn i sporten så tidlig som mulig, smilte Urhaug.

Laserskyting-1024x576

LASERSKYTING: Kritoffer Kjellevold viser treffpunktene på en dataskjerm. FOTO: Randi Himle

Innertier

Et annet populært innslag under idrettsdagen var blinkskyting med lasergevær i regi av Bergen skytterlag og Laksevåg sportsskytterlag.

– Skyting er en ganske spesiell idrett ettersom man bare trenger en funksjonsfrisk arm og å kunne sitte for å delta. Det finnes også lydskyting, der svaksynte blir guidet mot blinken av ulike lydsignaler, forklarte Kristoffer Kjellevold, leder for Laksevåg sportsskytterlag.

Birk Strømsnes var en av mange som så frem til å prøve seg som skarpskytter, og kunne etter litt innskyting stolt melde om sin første tipoenger.

Birk_Raymond-1024x576

IDOL: Birk (8) er en ivrig seer av «Ingen grenser» der Raymond Hoel deltar. FOTO: Randi Himle

Åtteåringen fikk også gleden av å møte forbildet Raymond Hoel, også han rullestolbruker, som er kjent fra realityserien «Ingen grenser» på TV2.

Hoel var tilstede for å spille en showkamp i rullestolbasket sammen med toppseriespillere fra Arna-Bjørnar mot Bergen Handicapidrettslag.

Totalt 65 deltakere var påmeldt idrettsdagen, som er et samarbeid mellom Norges idrettsforbund, Hordaland idrettskrets, Bergen kommune, idrettsservice og Nav hjelpemiddelsentralen.

Bergensmagasinet ble bedre kjent med noen av deltakerne.

Author: Jessica Daniels

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *